Betting i allmänhet och betting på motorsport i synnerhet har fått ett rejält uppsving på senare år. Samtidigt som du kan tillbringa ditt äventyr på säkra och trygga bettingsajter finns det ett ständigt utökat utbud att sätta tänderna i. Formel 1 har alltid varit högt rankat när det kommer till spel och odds men även rally är populärt, inte minst bland svenska spelare där sporten ligger varmt om hjärtat.

I takt med att intresset för rally, formel 1 och andra typer av motorsport har ökat har även möjligheterna till betting på sporten blivit större. Du kan hitta marknader och odds på både mindre och stora tävlingar, såväl kvalrace som den huvudsakliga tävlingen. Det finns både sajter för betting med licens samt betting och spelbolag utan svensk licens där utbudet skjuter i höjden. Nedan finns ett par tips du kan ha med dig när du ska betta på motorsport!

Gör en analys av varje spel

Om du vill bli en vinnande spelare i längden finns det inga genvägar. Att läsa på inför varje tävling är A och O för att lyckas, även om det finns hjälpmedel som ser till att göra arbetet något enklare. Att placera spel på motorsport utan någon eftertanke innebär att du mer eller mindre väljer dina bet i blindo.

Istället rekommenderar vi att du tar dig tid till att läsa om förarnas form, resultat på banan, yttre förutsättningar och annat som kan påverka utgången. Givetvis är det ingen dum idé att ta hjälp av experter på rally samt andra sporter och antingen rygga bet rakt av eller att använda deras tankar för att stärka din egen magkänsla.

Sätt upp en spelkassa

Oavsett vilken sport du spelar på är en stabil spelkassa vital för att du ska lyckas. Om du har en spelkassa med förutbestämda insatser påverkar inte flera förluster i rad vare sig din kassa eller strategi. Istället hittar du en rutin som gör att du förhoppningsvis sakta men säkert kan stärka kassan med tiden.

Det är också viktigt att inte frångå förutbestämda insatser och strategier vid ett par förluster i rad eller för den delen ett par vinster i rad. Av erfarenhet är det enkelt att sväva iväg med insatserna antingen för att man känner att det finns utrymme för det eller för att jaga förluster, något som inte är att rekommendera.

Spela ansvarsfullt

Som brukligt gäller det att spela ansvarsfullt när du bettar på motorsport. Det hör ihop med att placera insatser som du har råd att förlora, även om förhoppningen är att du ska bli en vinnande spelare. Det finns mängder av verktyg för att spela ansvarsfullt som gör att du kan fokusera mer på dina odds och spel.  

Bland verktygen du kan använda finns bland annat möjligheten att sätta gränser för insättningar, förluster och tiden du spenderar på sajten. Känner du att du vill ta en paus från spel kan du dels undersöka dina spelvanor och dels använda länkarna till stödlinjen.se och Spelpaus för att gå vidare i ärendet.