Att spela på odds online gör vilken sport som helst ännu mer spännande och engagerande än när man bara tittar på. Begränsar du dig inte heller till betting med svensk licens, utan är nyfiken och villig att utforska spelbolag utan svensk licens, finns en ännu större värld av odds, spelbolag och sporter att utforska!

Idag går vi in på vad betting utan licens innebär, fördelar och nackdelar med spelbolag utan licens och saker du bör tänka på när du väljer spelsida.

Vad är betting utan svensk licens?

Betting utan svensk licens, citerat av Passagen, innebär spel på odds hos en bookmaker som inte har någon licens från svenska Spelinspektionen. Den svenska licensen från Spelinspektionen är ett typ av tillstånd som Spelinspektionen ger ut till spelaktörer vilket tillkännager att de möter de nödvändiga kraven och får driva verksamhet i Sverige.

Fördelar med bettingsidor utan svensk licens

Varför välja att betta hos spelbolag utan svensk licens över ett med denna licens? Det finns flera anledningar till att vissa spelare föredrar bettingsidor utan licens.

För det första finns naturligtvis ett större spelutbud om du är villig att spela på bettingsajter utan svensk licens. Begränsar du dig till bookmakers med licens från Spelinspektionen kommer dina alternativ naturligtvis vara mycket färre, medan spelbolag utan svensk licens öppnar upp mer val av spelbolag och spelsidor som erbjuder spel att betta på som du inte hittar på svenska sidor.

Att spela på bettingsidor som saknar svensk licens kan ge spelare fördelen av högre odds och bättre utdelning av vinster, jämfört med vad som erbjuds av svenska licensierade sidor.

Betalmetoder och registrering är ytterligare en grej som gör att vissa föredrar att spela hos spelbolag utan licens. På sidor med svensk spellicens behöver du bekräfta din identitet och dina betalmetoder är ofta rätt begränsade. Bettingsidor utan licens kräver inte nödvändigtvis att du verifierar din identitet, och alternativa betalalternativ som t.ex. betalning med kryptovalutor som Bitcoin låter dig behålla din anonymitet när du betalar online.

Slutligen finns ofta lockande bonusar och kampanjer på utländska bettingsidor som saknar svensk licens. Eftersom dessa bolag inte behöver följa Spelinspektionens bonusregler (max en bonus per spelare) kan du få ta del av lojalitetsbonusar och bonuspaket, något du inte kan på svenska bettingsidor!

Vilka spellicenser har bettingsidor utan svensk licens?

Om du väljer att spela på en bettingsida utan svensk licens ska du ändå se till att verksamheten har licens någon annanstans. Exempel på pålitliga licenser inkluderar licenser från:

  • MGA – Malta Gaming Authority
  • UKGC – UK Gambling Commission
  • GRA – Gibraltar Gaming Authority

Nackdelar med bettingsidor med svensk licens

Att spela på en bettingsida med svensk spellicens har sina fördelar, som trygghet, men det finns även nackdelar med svenska bettingsidor. Nackdelarna är grundade i de strikta restriktioner som å ena sidan främjar ansvarsfullt spelande men å andra sidan begränsar bonusar, betalmetoder och mer. Sortimentet är också mer begränsat och du har färre leverantörer att välja mellan vilket ofta leder till att du inte kan få tag på de bästa oddsen.

Dessutom finns mycket färre bonusar och kampanjer. Restriktioner från Spelinspektionen gör att spelbolag endast får ge ut en bonus vid registrering per spelare, så spännande bonuspaket eller lojalitetsbonusar finns inte på svenska bettingsidor.

Du kan heller inte betala med kryptovaluta eller behålla anonymitet inför spelbolaget eftersom du måste verifiera din identitet för att kunna spela. Dessutom finns insättningsgränser och tidsgränser.

Är betting utan Spelpaus något spelare är ute efter krävs också att man väljer ett spelbolag utan svensk licens.

Jämförelse mellan betting utan svensk licens och svensk licens

Så vad är det bästa – betting på spelbolag utan svensk licens eller betting på spelbolag med svensk spellicens? Det beror faktiskt helt på dina preferenser och din livsstil. För att göra valet enklare för dig har vi valt att göra en jämförelse här.

Spelutbud & odds

Vi börjar med att jämföra spelutbud – och kan med säkerhet säga att betting utan Spelinspektionens licens ger dig bättre och större utbud eftersom du har fler operatörer att välja mellan.

Samtidigt kanske du som ny spelare kan tycka om att svenska bettingsidor har ett fokus på det svenskar vanligtvis vill betta på – i alla fall om dina intressen liknar den typiske svenskens. När det gäller odds och utdelning har betting utan svensk licens också störst chans att erbjuda de bästa alternativen. 

Bonusar & kampanjer

Talar vi om bonusar och kampanjer finns ingen fråga om saken – här är betting utan spellicens utan någon som helst fråga. Eftersom Spelinspektionen har mycket strikta krav på bonusar erbjuder svenska casinon aldrig några särskilt spännande erbjudanden, varken i form av bonuspaket eller lojalitetsbonusar.

Säkerhet

Den sista punkten vi vill gå in på är säkerhet, och här måste vi ändå säga att svensk betting vinner över betting utan licens. Är du bra på forskning bör du inte ha problem med bettingsidor utan svenska licenser, men ändå kan de inte riktigt jämföra med svenska licenser. Inte bara är säkerheten väldigt hög, men har du några problem kan hjälp från en svensktalande kundtjänst dessutom hjälpa dig.

Webbsidan brukar också finnas på svenska och ofta finns användbar information, som en sektion med vanliga frågor och svar på svenska. Verktyg för problemspelande är tillgängliga och du saknar möjligheten av betting utan spelpaus.

Var hittar man betting utan svensk licens?

Du hittar spelsidor på nätet enklast genom en enkel sökning efter bettingsidor på engelska. Söker du på svenska kommer du troligtvis inte att se så många spelbolag utan svensk licens.

Det räcker dock inte att du letar reda på en bettingsida utan svensk licens – innan du registrerar dig och ger ut din känsliga information eller sätter in pengar måste du se till att sidan är seriös och pålitlig. Det finns ett par olika saker att tänka på när du ska avgöra detta.

Kolla efter andra spellicenser

Det är viktigt att du ser till att bettingsidan du funderar på att spela på har en pålitlig licens, även om det inte är en svensk sådan. Många andra licenser är mindre strikta men pekar ändå på att en spelsida är seriös.

Andra sätt att avgöra säkerheten på ett spelbolag utan licens

En annan sak du kan göra är att ta en ordentlig titt på själva bettingsidan. Är den välutvecklad? Är texten välskriven? Är sidan HTTPS-krypterad? Är det lätt att hitta kontaktinformation och en fysisk adress på företaget som driver verksamheten? Om svaret är nej på någon av dessa frågor är det troligt att sidan är ett bedrägeri, och du bör hålla dig undan.

Recensioner är också bra att titta på, men var mycket försiktig. Bedöm inte en spelsida endast baserat på recensioner eftersom de kan vara falska. Känner du dig fortfarande väldigt osäker efter att ha gjort forskning är det bäst att du håller dig undan från sidan – du vill inte riskera att ge ut din betalinformation och dina pengar till en sida som skulle kunna vara oärlig.

Sammanfattning

Säkerheten, kundtjänsten och lättheten av betting med svensk licens är helt klart någonting värdefullt, men det betyder inte nödvändigtvis att alla svenska spelare kommer att föredra betting på spelsidor utan svensk licens. Vissa djärva och kunniga spelare kommer kunna dra nytta av kampanjer och sortimentet hos bettingsidor utan licens från Spelinspektionen.

Nu när vi har gått igenom både fördelarna och nackdelarna med oddsspel på spelsidor utan svensk licens, och du bör ha en bra ide om hur du ska kontrollera säkerheten på ett spelbolag samt vilka licenser som faktiskt är att lita på om du inte vill ha just en svensk licens, kan du själv avgöra om betting på spelsidor utan svensk licens är någonting för dig. Ha kul med bettingen!