Brukar du spendera helgerna med att titta på motorsport? Oavsett vilken motorsport du uppskattar mest finns ständigt ett stort utbud av livesända lopp att välja bland. Den mest populära motorsporten är Formel 1. Sändningarna från Grand Prix-loppen är påkostade och spännande, vilket gör detta till en av de främsta tv-sporterna.

Det råder dock ingen tvekan om att sport ska upplevas live, så även motorsport. För en motorsportsälskare är ljudet från motorerna och däckens skrik som musik för öronen. Men även framför tv-skärmen finns goda möjligheter till en storartad sportupplevelse.

Så kan du betta på Formel 1

Fotboll, ishockey och trav är några av de mest populära bettingsporterna. Men även för den som föredrar Formel 1 finns ett stort utbud av odds. Trots att de svenska spelbolagen generellt sett ökat sitt Formel 1-fokus tenderar många spelare att söka sig bort från dessa. Antalet utländska spelbolag är många, vilket ökar sannolikheten att du hittar fler spel med andra odds.

De svenska spelbolagen får endast erbjuda en bonus till varje spelare. Denna får du endast ta del av vid din första insättning och får som högst uppgå till 100 kronor. Många spelare lockas av fler och större bonusar, vilket även det gör de utländska alternativen heta. Bettingbolag utan svensk licens har nämligen möjlighet att vara betydligt mer generösa med sina bonusar. På bettingutansvensklicens.co kan du jämföra de olika spelbolagen för att hitta det med odds och bonusar som passar dina syften.

Olika typer av Formel 1-spel

När du valt ditt spelbolag återstår den roliga delen av betting – att hitta de spel som kan göra dig till en vinnare. Inom Formel 1 finns massvis av olika spel, både över kort och lång tid.

Korttidsspel

Många bettare väljer att hitta nya, intressanta spel inför varje lopp. Dessa kallas korttidsspel. Ett korttidsspel kan se ut på mängder av sätt. Det kan exempelvis handla om:

  • Vem som blir loppets segrare
  • Vem som har snabbast varvtid
  • Om en viss förare lyckas placera sig topp 3 i loppet

Långtidsspel

Ett långtidsspel, däremot, gör att spänningen kan bibehållas över flera månader. Det vanligaste långtidsspelet är vem som blir säsongens slutsegrare. I pågående Formel 1-säsong finns två favoriter: Lewis Hamilton och Max Verstappen. 

Kampen mellan dessa två förare och stall är stenhård, inte minst efter Verstappens krasch i Storbritannien GP som orsakades av just Hamilton. En krasch är aldrig kul, men för den som bettat på någon av förarna blev säsongen sannolikt oerhört mycket mer intressant.

Så använder du bettingbonusar

Ju längre in i säsongen vi kommer, desto lägre tenderar vinnaroddsen att sjunka. Oddsen på att Hamilton eller Verstappen vinner säsongen är, så här på säsongens upploppsraka, inget som gör dig till en miljonär. Vid dessa tillfällen är bonusar extra uppskattade. 

Den vanligaste formen av bonus tilldelas när du gör en insättning och ger dig extra pengar att spela för. Detta gör att du kan satsa större summor – utan att spendera mer av dina egna pengar. På så sätt kan din potentiella utdelning bli större även den. 

Du bör dock aldrig sätta in mer pengar än vad din ekonomi klarar av. För kom ihåg, det viktigaste är att spela ansvarsfullt!