Efter att ha bevakat och sänt rallyradio från över 50 tävlingar runt om i Sverige de senaste åren är det nu äntligen dags för Rally Lives Per Johansson och Sebastian Bourghardt att själva få kliva in i rallybilen och köra en tävling, när de nu på måndag första maj kör Lill-Jumbon i Falköping.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få åka rallybil igen, säger Sebastian som kommer agera kartläsare åt Per under tävlingen.

– Vi är ute och sänder så mycket radio och tv från tävlingar att man inte hinner tävla själv, så det är helt fantastiskt att vi fått denna möjligheten att tävla i Falköping.

Det är tack vare engagerade lyssnare som starten blivit möjlig. Jonas Sandgren från Falköping som är en dedikerad lyssnare som när han själv inte tävlat slaviskt följer rallyradion vill tacka Rally Live för sittengagemang, och lånar därför ut sin tävlingsbil till Per och Sebastian.

Jonas är en riktig eldsjäl som uppskattar det jobb vi lägger ner, det är otroligt att han vill låna ut sin bil till oss för att vi ska få en rolig dag i skogen. Vi är oerhört tacksamma för denna möjligheten, fortsätter Sebastian.

Även om det blivit sparsamt med tävlande de senaste åren för Per och Sebastian, som i år kommer sända radio från en bit över 20 tävlingar, så har de tävlat en hel del tidigare. Per var en av de snabbaste förarna i Volvo Original i slutet på 90-talet. Och Sebastian har åkt mycket som kartläsare, bland annat med SM-föraren Kristian Johansson. Men killarna är ödmjuka inför uppgiften.

– Vi är enbart här för att ha roligt, vi har aldrig åkt i bilen tidigare och tänker lämna tillbaka den i befintligt skick. Men visst hade det vart kul att vara före någon av de andra förarna på någon sträcka, avslutar Sebastian.

Tävlingen Lill-Jumbon körs på Falköpings Motorstadion över tre sträckor och Per och Sebastian tävlar i klassen A-förare 2WD med en Volvo 940. Hela tävlingen kommer direktsändas med bild via SBFplay.se både utifrån och innifrån bilen med intervjuer ochanalyser från killarna under dagen.